Blog

Hoofdband met Wolnut Alpaca Royale

Een tijdje geleden lanceerden we bij Wolnut de Stella sjaal. Deze is gebreid in het fluffy Wolnut Alpaca Soft garen. Tijd om een bijpassende hoofdband te haken in Wolnut Alpaca Royale.

Hieronder zie je de afgewerkte hoofdband waar we naartoe werken. We haken deze hoofdband met Wolnut Alpaca Royale. Een 100% baby alpaca garen die lekker warm en zacht is.

De hoofdband gebruikt een leuke haaksteek die eenvoudig aan te leren is. Je kan de hoofdband maken in de breedte die je zelf wil en je hebt slechts 1 bolletje garen nodig. Een ideaal geschenk of aanvulling voor je winter of tussenseizoen outfit.

Benodigdheden

We gebruiken:

Wolnut Alpaca Royale kan je niet alleen gebruiken om mee te breien, maar het is ook heerlijk om mee te haken. Je verwerkt dit garen met haaknaald 4 mm tot 5 mm voor standaard haaksteken al naargelang de gebruikte steek. Bij een hoofdband is het belangrijk dat er niet te veel ruimte ontstaat tussen de haaksteken. We gebruiken haaknaald 4 mm.

Werkwijze

STAP 1
Zet een lossenketting op van 17 steken.

Of kies meer of minder steken. Je kan de lossenketting passen op je hoofd en over de oren om zo te bepalen of de hoofdband breed genoeg zal worden. Hou een oneven aantal steken aan.

Daarna haken we de Suzette steek (Suzette stitch). Voor deze hoofdband hebben we een haaksteek nodig die er zowel voor als achteraan hetzelfde uitziet.

STAP 2
Haak een vaste en een stokje in de tweede steek vanaf de haaknaald.

STAP 3
Sla de volgende steek over.

STAP 4
Haak terug een vaste en een stokje in de volgende steek.

STAP 5
Herhaal steeds stap 3 tot 5 tot je nog slechts 2 steken over hebt op de haaknaald.

STAP 6
Sla de voorlaatste steek over en haak een vaste in de laatste steek. Draai je werk. Haak een losse (dit is de extra keerlosse)

STAP 7
Haak een vaste en een stokje in de eerste steek vanaf de haaknaald. En ga dan te werk zoals in de vorige rijen. Telkens 1 steek overslaan en in de volgende steek een vaste en een stokje haken.

STAP 8
Op het einde van de rij moet je dit keer een vaste in de laatste steek haken. Dan het werk draaien en een keerlosse haken. Vervolgens ga je verder met stap 2.

Lukt het je niet meteen, dan kan je zeker extra filmpjes vinden op YouTube of meer uitleg via Google.

De lengte bepaal je door de rechthoek die je haakt rond je hoofd af te passen. Op die manier kan je deze naar je hoofd vormen, zodat deze niet afzakt. Werk strak bij het afmeten, want deze haaksteek heeft wel wat rekkracht.

Draai de gehaakte strook 1 keer rond, zodat je een kronkel in de band krijgt. Haak of naai beide uiteinden aan elkaar. En voila. Zie hieronder het mooie resultaat.

Vind ons leuk op Facebook
Volg ons via Instagram