Blog

Yarn and Colors Urban Kussen

Big knits zijn hot en het ziet er naar uit dat deze DIY-trend nog niet meteen voorbij is. Of je er nu dekens, lampenkappen, poefs of kussens mee maakt, succes en een mooi resultaat gegarandeerd.

Yarn and Colors Urban

Yarn And Colors Urban

Ook al is XXL breien hot, toch is het moeilijk om de juiste materialen te vinden. Lontwol vind je niet gemakkelijk in de juiste kleuren of hoeveelheden en alles breien in de kleur naturel kan ook vervelen. Yarn and Colors introduceert Urban: een dikke zachte lontwol in sublieme kleuren voor het interieur.

Dit garen is ondertussen niet meer bij Wolnut verkrijgbaar, maar we bieden het patroon graag verder aan. Je kan ook een ander soort dik garen gebruiken natuurlijk.

De aangeraden brei- of haaknaald op het label van Yarn and Colors Urban is 12 mm, maar er zijn veel meer mogelijkheden al naargelang de steek en toepassing. Hieronder kan je enkele mogelijkheden vinden:

Ribbelsteek: naald 12 mm tot 15 mm
Tricotsteek: naald 12 mm tot 20 mm
Gerstekorrel: naald 12 mm
Visgraatsteek: naald 25 mm

DIY-kussen

Yarn and Colors Urban

We maken een kussen van ongeveer 40 cm x 40 cm op breinaalden 12 mm. Hiervoor hebben we ongeveer 2 bollen Yarn and Colors Urban nodig. Hier kiezen we voor de kleur Peach. Na het breien van het voor- en achtervlak van het kussen heb je nog ruim voldoende garen over om het kussen in elkaar te zetten en een extra projectje. Je kan bijvoorbeeld een windlicht om haken voor gezellige zomeravonden buiten.

We gebruiken de Gerstekorrelsteek. Dit is een eenvoudige breisteek, maar met een gesofisticeerd uitzicht en heel mooi om uit te vergroten bij het XXL breien. Een extra voordeel van deze steek is dat ze aan beide kanten van het werk er hetzelfde uitziet. Bij het in elkaar zetten kan je je dus niet vergissen en het is mogelijk om een bijhorend deken te breien die er altijd even mooi uitziet aan beide zijden.

Zo ga je te werk

Dezelfde techniek voor- en achervlak.

Zet los 24 steken op de naald met een nieuwe bol Urban.

Rij 1: * rechts, averechts * - herhaal van * tot * ganse naald

Rij 2: * averechts, recht * - herhaal van * tot * ganse naald

Hecht het werk los af wanneer je een vierkant hebt bekomen.
Wij breien hiervoor ongeveer 40 rijen.

Afwerking

Yarn and Colors Urban Kussen

Zoek een geschikt binnenkussen van ongeveer 38 à 40 cm en haal er een wolnaald en scherpe schaar bij. Leg beide vlakken op elkaar en rijg ze aan elkaar helemaal aan de rand van het werk, maar laat 1 zijde open. Draai het werk binnenstebuiten zodat de naden aan de binnenkant komen te zitten.

Yarn and Colors Urban kussen

Steek het binnenkussen in de kussenhoes die je zonet hebt gemaakt. Zorg dat de hoekjes mooi naar buiten zitten en het kussen mooi in model is gebracht. Naai vervolgens de laatste naad aan de goede kant van het werk dicht.

Resultaat

Yarn and Colors Urban kussen

Vind ons leuk op Facebook
Volg ons via Instagram