Blog

KnitPro Zing Review

KnitPro Zing is de volledig nieuwe collectie naalden van KnitPro. Deze collectie bevat lichtgewicht metalen fixed rondbreinaalden, sokkennaalden en rechte breinaalden in unieke kleuren voor elke diameter.

Qua uitzicht lijken ze op de breinaalden van Signature Needle Arts, maar de kwaliteit van deze KnitPro breinaalden is superieur en vooral betaalbaar. We bekijken samen de eigenschappen, het gebruiksgemak en de verschillende variëteiten van deze naalden.

knitpro_zing_4

De KnitPro Zing naaldentypes zijn beschikbaar in diameters 2 mm tot 6 mm. Ideale maten voor het breien van sokken, mutsen, truien en ander courant breiwerk. Leuk om weten: bij KnitPro plannen ze om de naalddiktes nog verder aan te vullen in de toekomst. Of er ook haaknaalden in deze productlijn zullen verschijnen is onduidelijk.

Eigenschappen

De aluminium naalden zijn voorzien van een specifieke kleur per diameter. Deze kleur wordt doorgetrokken over alle naaldentypes heen. Zo is elke diameter goed herkenbaar. De kleur is aangebracht op de body van de naald met een speciale coating die ervoor zorgt dat de te breien steken goed gematigd glijden over de naalden.

knitpro_zing_1

Op de naalden werd de maat met een permanente lasergravure aangebracht, waardoor de maat niet zal afslijten bij langdurig gebruik. De punt en staart van de naalden bevat geen coating waardoor deze super glad blijven. Bij de punt is dit ideaal omdat je zo heel vlot steken kan breien, opnemen en laten doorglijden naar de body ongeacht welk garentype je gebruikt. Bij de staart is het handig bij rondbreinaalden zodat de overgang tussen naald en kabel uitermate vlot de steken laat doorglijden. Al deze eigenschappen zijn niet alleen praktisch, maar zorgen er ook voor dat de naalden er heel mooi uitzien.

knitpro_zing_5

De rondbreinaalden zijn voorzien van een zwarte kabel met een vlotte goed afgewerkte overgang naar de naald zoals we van KnitPro gewoon zijn. Momenteel zijn er fixed rondbreinaalden in het KnitPro Zing gamma. Deze zijn heel duurzaam en met behulp van bijvoorbeeld de “magic loop” rondbreitechniek kan je door één lange maat te kopen van bijvoorbeeld 120 cm of 150 cm bijna alle breiwerk uitvoeren. Natuurlijk zijn er ook kortere maten zoals 40 cm verkrijgbaar.

Gebruiksgemak

Hoewel het materiaal aluminium is, voelen de naalden toch warm aan dankzij de speciale coating. Dit op zich maakt het al aangenaam om de naalden te hanteren.

De fijn afgewerkte naaldpunten zijn net scherp genoeg om op een makkelijke manier steken op te nemen zonder dat je tussen de draad van een steek zal belanden. De manier waarop de steken glijden over de naalden is aangenaam. De ervaring is vergelijkbaar met de KnitPro Symfonie naalden, maar het glijden gaat toch net iets vlotter waardoor je als meer ervaren breier minder moeite hoeft te doen om snelheid te halen.

Het opnemen en breien van steken verloopt volgens onze ervaring bij deze Zing naalden vlotter dan bij de meest populaire KnitPro Symfonie naalden. Dit door de veel gladdere en iets beter gevormde punt. Als je de gewoonte hebt om de naald bij het breien van een steek soms met de vinger af te duwen (vooral bij continental knitting) zal je er bij de KnitPro Zing naalden geen pijnlijke vinger aan overhouden.

knitpro_zing_2

Variëteiten

De KnitPro Zing zijn verkrijgbaar in sokkennaalden, rondbreinaalden en gewone breinaalden met knop.

Afzonderlijk aan te kopen van maat 2 mm tot 6 mm. Er zijn ook pakketten beschikbaar die voordeliger zijn indien je graag een set koopt. Er zijn sets voor sokkennaalden en gewone breinaalden met knop.

knitpro_zing_3

Vind ons leuk op Facebook
Volg Wolnut op Instagram
Doe mee met hashtag #wolnutbe
Wolnut op Instagram
Wolnut op Instagram