Blog

Sta je ook voor de uitdaging om een kindermuts te haken

Sta je ook voor de uitdaging om een kindermuts te haken? Of het nu voor je metekind, petekind, kleinkind, zoon of dochter is, deze blog bevat een leuke oplossing. Na wat zoeken naar ontwerpen en twijfel over de maat kwamen we uiteindelijk uit bij enkele nieuwe leuke haakpakketjes van het merk Anchor.

We vinden het heel belangrijk bij Wolnut om zoveel mogelijk producten die we verkopen zelf te testen of te gebruiken. Maar het komt ook vaak voor, zoals bij dit project, dat we na een goede ervaring beslissen om de producten in ons assortiment op te nemen. Dit keer maakt Angelo een mutsje voor een klein meisje die gek is op dieren. Anchor maakt al een tijdje leuke diy-pakketten en lanceerde onlangs enkele pakketjes voor het maken van een kindermuts in de vorm van een: vosje, ijsbeer of haas.

Mijn afgewerkte kindermuts(Deze foto werd genomen vlak na het afwerken.)

Het ijsbeertje werd uitgekozen. Leuk dat je hen de keuze kan geven welke kindermuts ze willen. In dit Anchor pakket zit voldoende garen om het mutsje te maken tot de grootste maat. Beschikbare maten lopen tot een hoofdomtrek van 5 jaar. Het gebruikte garen heet “Cotton ’n Wool” en bestaat uit 60% katoen en 40% wol. Het is dus niet alleen een mutsje dat er mooi kan uitzien, maar ook warm is.

Het patroon is duidelijk uitgeschreven en goed volgbaar. De kindermuts die we haakten is voor een 3-jarige. De gebruikte technieken zijn goed haalbaar voor elke haker met een beetje ervaring. Mooi is dat het mutsje geen onderbrekingen bevat en aan elkaar wordt gehaakt zonder haperingen of vertekening in de steken. Haaknaald 3,5 mm wordt aangeraden en dat is ook de diameter die we hebben gebruikt.

Tijdens het uitwerken van mijn kindermuts

Het garen haakt heerlijk. De zachtheid en consistentie van de draad is aangenaam. Het was een rustgevend patroon om te haken en het is mogelijk om terwijl zelfs nog een serie te volgen.

Wanneer je aan het einde van het haakwerk de blauwe boord mag haken geeft dit enorm veel voldoening. Dan weet je dat je het mutsje bijna cadeau kan doen. Wel nog de oogjes en neus erop borduren. Ook dat werd uitgelegd in de handleiding en was uiteindelijk niet zo moeilijk. Het is enorm goed gelukt vinden we. Het borduren ging zelfs beter dan verwacht.

De afgewerkte Ijsbeer kindermuts(Het eindresultaat gefotografeerd door Angelo op terras buiten op de allerlaatste zonnige dag van de herfst.)

Vind ons leuk op Facebook
Volg Wolnut op Instagram
Doe mee met hashtag #wolnutbe
Wolnut op Instagram
Wolnut op Instagram