Blog

Wonderclips zijn onmisbaar, voeg ze toe aan je toolbox

Met Wonderclips is breiwerk ontwerpen, passen of in elkaar zetten een plezier. Ze zijn enorm veelzijdig en sterk, waardoor ze in combinatie met allerlei materialen en materiaaldiktes kunnen worden gebruikt. We vinden dat ze zeker onderdeel moeten gaan uitmaken van je werkwijze en toolbox.

Wonderclips zijn een doeltreffend alternatief voor sluitspelden of het tijdelijk dichtnaaien van naden. De clips komen in verschillende opvallende kleuren die goed zichtbaar blijven in je werk en in verschillende hoeveelheden. Het merk Clover heeft enorm duurzame Wonderclips in het gamma in een pakket van 10 Clover Wonderclips of een doosje van 50 Clover Wonderclips.

Het voordeel van deze clips is dat ze je breiwerk niet stuk maken tijdens het gebruik. Ze houden je werk ook mooi dicht bij elkaar en je kan ze heel eenvoudig verplaatsen en aanpassen.

De Clover Wonderclips zijn gemaakt uit dik plastiek met een enorm krachtige clip. Hierdoor zijn deze heel goed geschikt voor brei- of haakwerk. Je kan ze zowel voor dikke wol als fijner werk gebruiken. Dikkere wol of kledingstukken gebreid met meerdere draden kunnen soms zwaar worden. Dan is het belangrijk dat de clip krachtig genoeg is om bijvoorbeeld ook tijdens het passen van een kledingstuk vast te blijven.

 

Wij gebruiken de Wonderclips heel veel tijdens het ontwerpen van gebreide of gehaakte kleding. Op deze manier kunnen we heel vlug onderdelen van het kledingstuk in elkaar zetten en aanpassen. We hoeven naden niet tijdelijk dicht te naaien en terug uit elkaar te halen. Bij het in elkaar zetten is het ook veel eenvoudiger inschatten waar welk onderdeel komt en hoeveel ruimte we moeten laten voor onderdelen.

In combinatie met een paspop of model zijn de Wonderclips ook een grote hulp. Je kan meteen op de paspop of het model het kledingstuk in elkaar zetten en testen. Bij het pasmoment met een model is het ook nog eens veilig om met deze clips te werken. Geen risico dat we per ongeluk met een veiligheidsspeld prikken. Ook als je zelf kleding past zijn de clips natuurlijk veel aangenamer en zonder risico.

Tijdens het ontwerpen kan je ook bepaalde designkeuzes vlugger aftoetsen. Je kan de mouw bijvoorbeeld dankzij de vlugge werking met de clips anders bevestigen of bijvoorbeeld de taille even innemen. Zo kunnen we testen of het beter zou passen als we een onderdeel innemen of wijzigen van proportie.

 

We zijn al langer helemaal overtuigd van Wonderclips bij Wolnut en ze maken al jaren onderdeel uit van onze Wolnut toolbox. Sinds enkele jaren leveren we Wonderclips mee in de breipakketten van onze populaire Bernadette vest Vesper en haar zusje Juliette. Op die manier hopen we dat we onze klanten eenvoudig op weg helpen om kledij in elkaar te zetten. We schreven eerder al een blogbericht over het in elkaar zetten van Bernadette vest Vesper.

Dankzij dit blogbericht hebben we hopelijk ook duidelijk gemaakt dat ze eveneens onmisbaar zijn bij het passen en ontwerpen van kledij.

Vind ons leuk op Facebook
Volg Wolnut op Instagram
Doe mee met hashtag #wolnutbe
Wolnut op Instagram
Wolnut op Instagram